Νηνεμία Suites, Κιόνια Τήνος Διαμονή & Ξενοδοχείο | Ninemia Suites, Kionia Tinos Accommodation & Hotels

From the blog

Πάσχα στο νησί της Παναγιάς

Τετραήμερα Εκδρομή – Τρεις Διανυκτερεύσεις

Το Πάσχα στην Τήνο μυρίζει… θάλασσα! To νησί ολάνθιστο με τον Απρίλη να μοσχοβολά, περιμένει να υποδεχθεί την Ανάσταση, προσφέροντας απλόχερα μια μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να βιώσουν το Θείο Δράμα.

Κάθε χρόνο τηρούνται έθιμα και θρησκευτικές παραδόσεις χρόνων για τους λάτρεις του νησιού που έρχονται από όλη την Ελλάδα, ενώ σε κάθε χωριό αυτές τις μέρες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες συμμετέχουν με όλες τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στις ενορίες στολίζουν τον Επιτάφιο. Μοναδικό βίωμα η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στη Μεγαλόχαρη και στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου, όπου η συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών αποτελεί χαρακτηριστικό του νησιού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιείται η περιφορά των Επιταφίων. Στη Χώρα γίνεται πρώτα η περιφορά του Καθολικού Επιτάφιου και στη συνέχεια επτά Επιτάφιοι από ισάριθμες ενορίες συγκεντρώνονται στην μαρμάρινη εξέδρα, όπου ψάλλονται τα Εγκώμια. Όλα τα χωριά «κατεβαίνουν» στη χώρα για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Ο Επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον ιερέα και τα εξαπτέρυγα, στην παραλία «Καλάμια», ενώ, ταυτόχρονα, στη βραχονησίδα απέναντι ανάβουν φωτιά σε τρεις Σταυρούς και καΐκια σφυρίζουν, αποδίδοντας τιμές. Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το κλίμα είναι ήδη εορταστικό, ενώ στην πρώτη Ανάσταση που ψάλλεται στις 12 το μεσημέρι σκορπίζονται λεμονόφυλλα σε όλη την εκκλησία της Μεγαλόχαρης και οι πιστοί προσπαθούν να πιάσουν ένα στον αέρα και να το φυλάξουν για ευλογία και καλή τύχη. Το βράδυ, με το «Χριστός Ανέστη» η μία ενορία συναγωνίζεται την άλλη για το ποια θα ακουστεί περισσότερο. Τα βαρελότα και τα τρομπόνια έχουν τον πρώτο λόγο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα δίνουν όλοι ραντεβού στην Καρδιανή, ενώ γίνεται το γεύμα της Αγάπης στο χωριό Κτικάδος, ένα γεύμα για Ορθόδοξους και Καθολικούς, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ως ένδειξη συμφιλίωσης μετά τη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης.

ΚΟΣΤΟΣ
Στις παρακάτω τιμές περιλαμβάνεται το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό.

APARTMENT                  138 ΕΥΡΩ/ ΑΤΟΜΟ
STUDIO APARTMENT      156 ΕΥΡΩ/ ΑΤΟΜΟ
SUITE                            186 ΕΥΡΩ/ ΑΤΟΜΟ

Περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ. +30 22830 22621 ή στο email  info@ninemia.eu